Tårnby Torv Festivalen er et forsøg på at opretholde forbindelsen mellem teaterarbejde og dets hovedpersoner: borgerne rundt om hjørnet.

Festivalen er initieret af Tårnbyborger og performancekunstner Andreas Liebmann og vil foregå i og omkring et ledigt kontorlokale på 2. sal i Tårnby Torv centret. Tårnby Torv Festival bringer blandt andet børneforestillingen ”50 farlige ting”, en fitnessperformance om sport og politik, debat om kulturens rolle med et ungepanel, koncert med musikskolen, stedsspecifikke værker af studerende fra Den Danske Scenekunstskole med udgangspunkt i forestillinger om naboskab, aftendebat om medborgerskab og genopførelsen af en borgerdrevet antivold intervention.

Baggrunden for festivalen er en undersøgelse af teatrets rolle i forhold til medborgerskab i en virkelighed, der ikke opfordrer til lokalt engagement. Historisk set er teater en afgørende del af et demokratisk samfund, hvor folk møder relevante samfundsspørgsmål, men hvordan kan denne funktion opretholdes, når de fleste mennesker ikke deler interesse for teatret?

Med kunstnere fra ind- og udland, studerende ved Den Danske Scenekunstskole samt Tårnbys borgere og foreningsliv, vil Tårnby Torv Festival pege på mulighederne i og vigtigheden af det lokale borgerengagement og fællesskab.

Initiativet vil fortsætte efter festivalen med et nyt rum på 2. sal i Tårnby Torv som platform for performanceteater.