Kommende eventementer:

Hele oktober – diverse steder i Tårnby

Løbende information – check denne side: taarnbytorvfestival.dk/ET

 

 

 

 

 

 

 

 

Filosofi med børn
Tårnby Hovedbibliotek
15-17 oktober 10-15
18 oktober åben visning

Filosofi værksted for 10-13 årige. De nysgerrige børn vil lære at anvende filosofiske spørgsmål på en legende måde gennem teater, dans og billedkunst. Baseret på Platons Hulelignelse, vil vi undersøge spørgsmål omkring virkelighed, fiktion og illusion. At tænke er at lege! I stedet for at trække os ind i hjernens knuder, vil vi skabe piktogrammer, skulpturer og scenerier. Børnene vil lære om filosofi med kreativitet, selvudfoldelse og samarbejde.

Under vejledning af to teater- og dansekunstnere vil børnene forberede en endelig præsentation, hvor de som eksperter, skuespillere og dansere leder publikum gennem en legefuld verden af huler, fantasi og oplysning. Hver deltager modtager et badge og et diplom til slut som bevis for deres engagement.

Workshoppen finder sted d.15-17 oktober kl.10-15 på Tårnby Bibliotek, inkl. frokostpause hvor der serveres sandwich og snacks.

Præsentation d.18. oktober på Tårnby Bibliotek og d.17. november til Tårnby Torv Festival.

Workshoppen gives af Rudi Keiler Gómez de Mello (skuespiller, instruktør, filosof og lærer) og Manon Siv Duquesnay (danser, koreograf og lærer).

Workshoppen er et samarbejde mellem Tårnby Torv Festival og Tårnby Hovedbibliotek.

 

Forhenværende eventementer:

INEllipses 31.8+1.9 Tårnby Torv
Svævende skridt til Tårnby Torv Marked – 15 minutters danseforestilling efterfulgt af 40 minutters værksted.

Midt i Tårnby Torv Marked opfører de to dansere Manon Siv Duquesnay & Dasha Lavrennikov uddrag og transformationer af traditionelle danse rundt om i verden: Brasilien, Rusland, Spanien og Tårnby. Dansen efterfølges af en invitation til publikum til at mødes i Public Space i Tårnby Torv 7 for udveksling.

 

Fra Brasilien til Rusland og nu til Tårnby, med farverige rytmer, stormende møder og svævende skridt. “INEllipses” er en danseforestilling, der udspringer fra fælles ritualer og festlige traditioner fra forskellige samfund og deres beboere. Danserne og koreograferne Manon Siv Duquesnay og Dasha Lavrennikov har arbejdet sammen siden 2017, boet og rejst i diverse lande, hvorfra de sammensætter oplevelser og trin – fra gaderne til studiet og videre ud i de offentlige rum – . “INEllipses” udforsker en ustabil tilstand af at være til og finder måder at bevæge sig på en grundløs grund i det elliptiske møde mellem kroppe, lyd og arkitektur.

Forestillingen vil blive vist til Tårnby Torv Marked, hvorefter publikum i alle aldre inviteres til et 40-minutters værksted. Der fremlægges bevægelser, ideer og metoder bag INEllipses. Besøgende til Tårnby Torv Marked kan vise og fortælle om deres egne ritualer og traditioner. Denne samling af ritualer fra Tårnby fortsætter i efteråret og vil berige forestillingen, som vil blive præsenteret som en længere og udvidet version på Tårnby Torv Festival (14-18 november).

Sted: Tårnby Torv
Dato og tid: 31.8 kl.12.00 & 1.9 kl.11.00
Alder: Alle aldre

Fuglehave – 18.8 Tårnby Torv
Frihedsturister, Live-Tv og kampsport


Den 18. august inviterer Public Space Tårnby Torv alle til at deltage i festivitasen “Fuglehave” på Tårnby Torv: En uortodoks eftermiddag, kunst-have-fest, inkluderende de mest spændende opdagelser i Tårnby. Eftermiddagen vil byde på gæste overraskelser, korte programmer og snacks. Discovery Channel når det er bedst! Flyveturen er gratis. Af særlige gæster vil du se den lokale kampsportsklub Sor. Rachan Muaythai Klubben.

De vil dele færdigheder og kultur bidder fra Muaythai traditionen midt på Tårnby Torv.

Mød de tragikomiske TV show stjerner Mari&Marie fra Budapest!
Mød Taarnbys Lonely Planet-inspirerede turistduo Onur og Lukas!
Mød Muaythai, Signum Sor. Rungroj og Alexander Jacobsen!

Tid & Sted rejsende fra Budapest og Tyskland
“Fuglehave” forvandler indkøbscenteret til en hæng-ud-have med et live tv-studie. Her vil du møde de tragikomiske tv-shows stjerner Mari & Marie fra Budapest, som er tidsrejsende fra år 1989 og overalt søger efter potentialer for frihed. Duo Onur & Lukas vil præsentere uddrag fra en tur gennem Tårnby inspireret af Lonely Planet stifterne Maureen og Tony Wheeler: Hvilke overraskelser venter dig i Tårnby?

Opdag Tårnby
Begge hold vil være undervejs i Tårnby i en hel uge. Mari & Marie vil sprede deres vinger med en bevægelig lavteknologisk transmissionsstation for deres nye kanal TV ⅔ og søge efter frie
bevægelser rundt om Tårn og By. Onur & Lukas vil træde ind i rejseskribenternes rolle og gribe Tårnby an som et uopdaget sted der venter på at blive udforsket og skrevet om.

Fællesskabet og kunstnere
“Fuglehave” er udgangspunktet for en række ofentlige kunst begivenheder, der fnder sted i efteråret i Tårnby omkring Tårnby Torv. Alle leder til The Tårnby Torv Festival (14.-18. November). Mari & Marie
sendes til Tårnby fra det Budapest-baserede kunstnernetværk Pneuma Szöv, der siden 2008 opfinder nye medier og platforme til at skabe alternative former for samfund. Onur & Lukas er en kunstner duo baseret i Tyskland og Danmark, der arbejder sammen siden 2017 for at lave forestillinger i ofentlige og private rum. Begge grupper vil videreudvikle deres fund fra “Fuglehave” til festivalen i november.

Med: Onur Agbaba, Pneuma Szöv: Csilla File, Sarah Günther, Csilla Hódi, Luca Szabados. Jon Andreas Hof, Andreas Liebmann, Lukas Racky, Sor. Rachan Muaythai Klubben, Dorte Wium

Med: Manon Siv Duquesnay & Dasha Lavrennikov